Matematik

Differentialregning

18. maj 2011 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen forklare mig hvordan

n*x^n-x^n=(n+1)*x^n(=(n+1)*x^(n+1)-1 for n=n+1

i det vedhæftede

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2011 af mathon

                   n·xn - xn  =  n·xn - 1·xn                                        sæt den fælles faktor xn uden for parentes

                   n·xn - 1·xn = (n-1)·xn


Svar #2
18. maj 2011 af bonzoadam (Slettet)

Ved godt at det her spørgsmål er langt ude i hampen men hvad er egentlig x^n+x^n?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. maj 2011 af mathon

                                          xn + xn = 1· xn + 1·xn = (1+1)·xn = 2xn

hvor du i praksis
bruger
                                        
xn + xn = 2xn
a lá

                                         1 læbestift + 1 læbestift = 2 læbestifter
 


Svar #4
18. maj 2011 af bonzoadam (Slettet)

Var det niveauet af spørgsmålets karakter der inspirede til læbestiften:-)


Svar #5
18. maj 2011 af bonzoadam (Slettet)

Hvordan havde dette så set ud hvis ligningen så sådan her ud?

n*x^n+x^n=(n+1)*x^n(=(n+1)*x^(n+1)-1 for n=n+1


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. maj 2011 af mathon

                   hvilket er
                                          (xm) ' = m·xm-1
når
        m = n+1

som betyder:
    induktionsbeviset giver:
    at uanset det valgte n
    gælder reglen også for (n+1)

dvs.
   for alle hele n
 

      


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2011 af Duffy

1 læbestift + 1 læbestift = 2 læbestifter
 

HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA

1 tosse + 1 tosse = to tosser


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2011 af Technology (Slettet)

du ved åbenlyst ikke hvem du snakker om, mathon er en af de største hjælpere på SP...
Barnligt, respektløst og idiotisk at besvare på den måde.


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. maj 2011 af Duffy

Jamendog?!


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.