Matematik

Potensvækst

18. maj 2011 af Spøgelset (Slettet)

Heej

Jeg har en opgave som lyder:

diameter i mm:     4   5      6       7       8       10      12        14       16     18       20      22       24       26
brudstyrke i kg: 250  400  600  750  1000 1550  2250   3200  4000 4700 6000  7100  8600  10000

Tabellen viser fir såkaldt 3-slået polyster tovvørk sammenhængen mellem tovværkets diameter (milt i mm) og tovværkets brudstyrke (målt i kg).

Det oplyses, at brudstyrken som funktion  af diameteren med tilnærmelse kan beskrives ved en funktion af formen:

f(x) = b • xa    hvor f(x) er brudstyrken, og x er diameteren.

Bestem ved regression tallene a og b.

Benyt den fundne forskrift til at bestemme, hvor mange gange så stor tovværkets brudstyrke bliver, når tovværkets diameter fordobles.

Nogle der vil hjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2011 af NejTilSvampe

 "Bestem ved regression tallene a og b"... hvordan kan det misforstås?


Svar #2
18. maj 2011 af Spøgelset (Slettet)

altså når jeg gør det på lommeregneren giver a = 17,1744 og b = 1,9564 . Men når jeg bruger metoden den med log y2 og y1 og x1 og x2 så giver det noget helt andet .


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2011 af NejTilSvampe

 #2 - du skal gøre det på lommeregneren når du har mere end to datasæt.


Skriv et svar til: Potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.