Matematik
Tallet e
Heey..
Er der nogen der kan forklar hvad tallet e betyder, hvad det kan bruges til og hvordan man bevise det.???
Svar #1
19. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
Tallet e er grundtallet for den naturlige logaritmefunktion
ln(x) = 1∫x (1/t) dt , x > 0
dvs. ln(e) = 1
Funktionen ex er den omvendte funktion til ln(x).
Svar #2
19. maj 2011 af peter lind
Tallet e er grundtallet i den naturlige logaritmefunktion. Den omvendte til den naturlige logaritmefunktion bliver så ex. Disse funktioner forekommer tit i praksis.
Beviser hvad ?
Svar #5
19. maj 2011 af yaali (Slettet)
Dvs, Hvis jeg har et spørgsmål der siger at jeg skal rede gør 10-talslogaritmefunktionen og tallet e. så skal jeg sige at Tallet e er grundtallet i den naturlige logaritmefunktion. Den omvendte til den naturlige logaritmefunktion bliver så e??
Svar #6
19. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
#3
Hvad mener du med at bevise e? Tallet e er defineret som grundtallet for den naturlige logaritme. Det kan defineres som løsningen til ligningen
1∫x (1/t) dt = 1
Svar #8
19. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
#5
Den omvendte funktion til ln(x) er ex , ikke bare e.
Svar #10
19. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
#9
Det er logaritmefunktionen med grundtal 10, dvs log(10) = 1 . Det er den omvendte funktion til 10x .
log10(x) = ln(x)/ln(10)
Svar #11
19. maj 2011 af yaali (Slettet)
Jeg har forstået lidt, men kan du forklar det lidt dybere , så er du meget sød :)
Svar #12
19. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
#11
Der må da være et afsnit i din bog om logaritmefunktionerne?
Skriv et svar til: Tallet e
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
