Matematik

hvordan er det nu man argumenter for følgende

19. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har to ensvinklede trekanter, der er retvinklede. 

den ene har siden b = 4 og c = 5 

dermed kan jeg bruge pythegoras (staves?) til at finde siden a 

a får jeg da til 3. 

og den anden trekant har siden b1 = 5, hvilket er det eneste der er givet. 

er det korrekt at forstørrelsesfaktoren dermed er

k = b1/b = 5/4 = 1.25 

og jeg skal finde siden a1, så 3*1.25 = 3.75 

eller er jeg galt på den? 

jeg husker at min lærer nævne noget med at man kunne se det, altså hvis en af siderne var 4 og den anden 5, så kunne man faktisk argumenterer for at den tredje måtte være 3. 

ved nogen hvad jeg snakker om?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt, at forstørrelsesfaktoren findes som forholdet mellem to ensliggende sider. De øvrige ukendte sidelængder findes da ved at anvende denne forstørrelsesfaktor på de kendte sider.

Vedrørende Pythagoras, så er det værd at huske, at en trekant med sidelængderne 3, 4, 5 er en retvinklet trekant, idet

32 + 42 = 52

Hvis man derfor om en retvinklet trekant ved, at hypotenusen er 5, og den ene katete er 4, ved man umiddelbart, at den anden katete er 3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2011 af peter lind

Du har ret i det du skriver.


Svar #3
19. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

aha, okay.. 

det må jeg huske. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2011 af Duffy

#2: ¡YEAH!


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2011 af Duffy

Læs om de Pythagoræiske tripler ! ! ! ! ! !


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Da vi jo i geometrien altid benytter længden af et arbitrært liniestykke som længdeenheden, ved vi, at hvis længderne af siderne i en trekant forholder sig som 3 : 4 : 5 , er trekanten retvinklet. Det betyder umiddelbart, at trekanter med sidelængder f.eks. 6, 8, 10 , eller 9, 12, 15 , også er retvinklede.


Svar #7
19. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

ja okay, men jeg har problemer med at argumenter ordenligt. og min lærer er en der gerne vil det matematisk korrekt argumenteret. ellers får man bare 2-3 ud af 10 point, selvom resultatet er rigtigt. 

duffy, er du fuld :D ? ha


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. maj 2011 af Duffy

Stangstiv ! Yeeehaaa!


Skriv et svar til: hvordan er det nu man argumenter for følgende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.