Matematik

Hjælp ! – Forberedelse til eksamen.

21. maj 2011 af Sewde (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og regner gammel eksamen sæt som forberedelse til min skriftlige prøve som er på tirsdag.. Men jeg sidder lige med en opgave jeg ikke kan huske så meget til.. Nogen der kan hjælpe med udregninger og forklaringer til, da jeg ikke har styr på emnet :/ ?

Bestem diskriminanten d for andengradsligningen
x2 −7x+10=0,
og beskriv, hvad værdien af d fortæller om antallet af løsninger til ligningen.

Tak på forhånd..


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2011 af Katja0110 (Slettet)

d = b^2 - 4ac

indsæt tallene i formlen

d < 0  = ingen løsninger

d = 0    = en løsning

d > 0  =  to løsninger

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. maj 2011 af Zicker3450 (Slettet)

x2 −7x+10=0,

I dette tilfælde er
 

a= 1 (1x^2)
b =7 (7x)
c = 10 (10)

d= b^2- 4ac

d = 7^2 - 4 x 1 x 10 = 49 - 40 = 9

d = 9

og som Katja skriver hvis d er positiv har parablen på nulpunkter (rødder).

Du kan regne rødderne ud, ved hjælp af: X(rod) = -b +/- Kvardratroden af d / 2a

dvs.

X = -7 +/- 3 / 2 x 1
X = - 10 / 2 = -5 eller X = -4 / 2 = -2

Dvs X = -5 eller X = -2


 


Svar #3
21. maj 2011 af Sewde (Slettet)

Tusind tak (; ..


Skriv et svar til: Hjælp ! – Forberedelse til eksamen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.