Matematik

Vektor

23. maj 2011 af pernilleege (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber nogen kan hjælpe???

I et koordinatsystem i planen er givet en vektor a (1 over 5)
og et punkt P(3,8) .
Bestem en ligning for den linje l, der går gennem P og er parallel med  vektor a.

mvh. Pernille Ege
.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af mathon

                  en linje med retningsvektor [1,5] har hældningskoefficient 5
hvoraf
                   l:   y = 5x + b   gennem (3,8)

                        8 = 5·3 + b

                        b = 8 - 15 = -7

dvs
                   l:  y = 5x - 7    
 


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.