Matematik

Bestem den stamfunktion til f

23. maj 2011 af bluesboy (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En funktion f er bestemt ved 

f(x) = 2x + 1 / x, x > 0

Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem P(1,3)

Jeg har fået konstanten til at være 2 ved at integrere.

Hedder svaret så bare: F'(x) = x2 + ln(x) + 2 ??? og er det overhovedet rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2011 af mathon

nej

                 F(x) = x2 + ln(x) + 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2012 af guzbak

Det giver da ikke mening? NÅr du differentierer giver det 2-(1/x^2) ?

Og så burde det vel give 2-(1/x^2) + k <--> 2-(1/x^2) + 2 ? 

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2012 af guzbak

når, vi integrerer!

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2014 af StaldTuff (Slettet)

Hvordan vil i benytte maple til at løse denne opgave? Jeg får dette svar: F(x)=x^2+ln(x)+k

Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre.. Håber nogle kan forklare mig det godt, gerne med tal! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2014 af mathon

#4

              solve(3=1^2+ln(1)+k),k)


Skriv et svar til: Bestem den stamfunktion til f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.