Matematik

I en population

23. maj 2011 af bluesboy (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en population af bananfluer kan udviklingen i antal fluer beskrives ved modellen
N(t) = 23 * 1, 386t

hvor N( t) betegner antal fluer til tidspunktet t (målt i døgn).
Gør rede for, hvad konstanterne i modellen fortæller om udviklingen i antal fluer i populationen.

Jeg forstår ikke overstående opgave.. nogle der kan hjælpe.

på forhånd tak 


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. maj 2011 af phoebebuffay (Slettet)

du har at gøre med en lineær udvikling. Du skal bare forklare hvad a (1,386) og b (23) betyder i formlen..


Svar #2
23. maj 2011 af bluesboy (Slettet)

 Forstår det stadig ikke rigtigt.. Hvordan ville du forklar hvad de betyder?

23 er det antal fluer der er i starten, og 1,386 er så mange de stiger med pr døgn?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

y = a*x+b

a er hældningen og b er startsværdien. 

a = 1.386 og b = 23 

der er 23 fluer i starten og antallet stiger med 1.386 pr døgn. som jeg forstår det. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. maj 2011 af phoebebuffay (Slettet)

 Præcis..


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

I praksis følger væksten af banafluer en logistisk vækst og ikke en lineær vækst som i ovenstående formel . Hvorfor skal du beskrive konstanterne i en lineær vækst på A-niveau?? 


Svar #6
23. maj 2011 af bluesboy (Slettet)

 http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF11/110518_1stx111_MAT_A.ashx 

opgave tre i denne opgaver kræver det.

og tak for hjælpen til alle dem der hjalp.


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. maj 2011 af c0hzei (Slettet)

Sad faktisk lige og funderede over hvad konstanterne betød .. og nej det er ikke en lineær vækst, variablen t skal være opløftet!

Det er jo ikke en potensfunktion, hvad har vi med at gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. maj 2011 af mathon

                         N(t) = 23·1,386t                  er nu en eksponentialfunktion

                         begyndelses værdi 23

                         fremskrivningsfaktor 1,23

                         vækstprocent 23%


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. maj 2011 af c0hzei (Slettet)

ja selvfølgelig. tak!

Så konstanterne betyder:

at vi har en voksende funktion, hvor 23 betyder at til tiden 0 har vi 23 fluer, og vækstraten af fluernes population til tiden t er på 1,386?



Brugbart svar (1)

Svar #10
23. maj 2011 af c0hzei (Slettet)

ok tak


Brugbart svar (1)

Svar #11
23. maj 2011 af c0hzei (Slettet)

hvilken betydning har a så for populationen? er vækstprocenten ikke 38,6%?


Brugbart svar (5)

Svar #12
24. maj 2011 af mathon

rettelse af talombytning i #8

                         N(t) = 23·1,386t                  er nu en eksponentialfunktion

                         begyndelses værdi 23

                         fremskrivningsfaktor 1,386

                         vækstprocent 38,6%


Brugbart svar (1)

Svar #13
15. februar 2012 af Logisk (Slettet)

Gider du godt forklar yderligere Mathon ? 


Skriv et svar til: I en population

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.