Matematik

trekants opgave

23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har en retvinkel trekant ABC, hvor C = 90 grader. 

a) bestem c når a = 3 (der gælder at b = a +1) 

altså er c2 = 32 + 42 = 25 

c = 5 

b) bestem a når c = sqrt(13) 

hint til at løse b-delen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af mathon

                 a2 + b2 = c2

                a2 + (a+1)2 = 13     og      a>0


Svar #2
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay.. 

så er a = 2. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af mathon

   ...og
               b = a + 1 = 2 + 1 = 3


Skriv et svar til: trekants opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.