Matematik

Hjælp til matematisk bevis

24. maj 2011 af michelleholkj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal op til matematik årsprøve om nogle dage, jeg er ved at gennemgå diverse beviser i min matematikbog (trip's matematiske bog 2). Jeg er lidt lost, da jeg ikke forstår følgende bevis.

Er der nogen, der vil hjælpe med at forklare, og evt. hjælpe med mellemregninger?

Lad n være et helt negativt helt tal. Da gælder:

Funktionen f(x)=x^n er differentiabel for x ≠ 0 med differentialkvotienten f'(x)=n*x^n-1

Bevis: Lad m= -n. Da er m et positivt helt tal da n et negativt helt tal.

Vi omskriver nu funktionen til f(x)=(x^-n)^-1=(x^m)^-1

f er differentiabel med differentialkvotienten

f '(x)= -(x^m)^-2*m*x^m-1=-m*x^-2m*x^m-1= -m*x^-2m+(m-1)=-m*x^-m-1=n*x^n-1

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2011 af peter lind

Hvad forstår du ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2011 af AskTheAfghan

Du kan gøre det på en anden måde.

... hvor

Bevis for at;

Svar;


Svar #3
25. maj 2011 af michelleholkj (Slettet)

Jeg var bare i tvivl om jeg skulle lave nogle mellemregninger. Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal forklare det til andre.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2011 af peter lind

Jeg kan ikke se, at der mangler nogle mellemregninger. Du har åbenbart forstået det, så du kan tage det rolig. Hvis du kommer op i det skal du bare sige hvad du gør.


Svar #5
25. maj 2011 af michelleholkj (Slettet)

det er det jeg ikke helt ved :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2011 af AskTheAfghan

#5.

Hvad er der, du ikke ved? Når du bliver bedt om at bevise formlen, skal du jo lave nogle mellemregninger, (+ korte forklaringer, hvad du prøver at vise) - så læreren/censoreren godt kan se om du har styr på det eller ej.


Svar #7
26. maj 2011 af michelleholkj (Slettet)

Det er lidt de kommentarer jeg er i tvivl om, ved ikke om jeg kan forklare hvad jeg gør, gør det bare. :)
Men prøver, tak for hjælpen i hvert fald.


Skriv et svar til: Hjælp til matematisk bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.