Fysik

kosmologi

25. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Stjernen Proxima Centauris effektive overfladetemperatur er 2,67E3 K.


a) Ved hvilken bølgelængde har intensitetsfordelingen som funktion af
bølgelængden sit maksimum?

Wiens forskydningslov anvendes 

λmax = 0.000001_m =  1085.39_nm ( er det i øvrigt rigtigt?)


Proxima Centauris udstrålede effekt er 4.41E22 W


b) Beregn Proxima Centauris radius. 

hvordan gør jeg det nu? 


Svar #1
25. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

Kan dette bruges: 

L = A * o * T

A isoleres

A = 1.53E16 m2

A = pi * r2 

heraf isoleres r 

r = 6.98E7 m 

Men denne løsning gælder vel kun hvis stjernen er rund?


Svar #2
25. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

Synes ikke der er så meget hjælp at hente i dag :( 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2011 af Lurch (Slettet)

 Din fremgangsmåde er rigtig. Jeg har ikke tjekket dine beregninger.

Stjerner kan i praksis stort set betragtes som runde. Hvis den roterer meget hurtigt, så vil den være lidt fladtrykt, men det er irrelevant her.


Skriv et svar til: kosmologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.