Fysik

Entropiændring

25. maj 2011 af mat666rasmus (Slettet)

En flaske med flydende benzen ved dets smeltepunktstemperatur, Tfus = 5,5°C, anbringes i varmekontakt med et is-vand bad ved 0°C. Flasken fjernes fra is-vand badet når 1 mol af det flydende benzen i flasken er størknet. Betragt flasken med benzen som systemet og is-vand badet som omgivelsen.

Beregn entropiændringen, ΔS(C6H6), for flasken med benzen - hvordan skal denne lige klares ?

Tænker lidt på følgende formler:

ΔtrsS = ΔtrsH / T       eller       ΔS = ∫if dqrev / T

Men går samtidig i stå ved dem ...

Håber på lidt kvalificeret hjælp (: .


Skriv et svar til: Entropiændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.