Matematik

Spørgsmål om andengradspolynomier til eksamen

26. maj 2011 af Dazzle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg skal til mundtlig eksame i matematik på gymnasiet.

ét af spørgsmålene lyder: Giv en behandling af andengradspolyminer

Hvad menes der med "en behandling"?

og skal man også inkludere udregning af andengradsligninger ?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2011 af vulcano (Slettet)

Jeg tror der menes at du skal isolere x i ligningen: a x2 + b x + c = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

Spørgsmålet er sandsynligvis vagt formuleret for at give eksaminanden større frihedsgrader, med hensyn til fremlæggelsen, men helt frit er det nok ikke. Det vil nok være godt at starte med at definere de konstanterne i f(x)= a x2 + b x + c  og ligeledes de variable f(x) (afhængig variabel) og x (uafhængig variabel. Skæringspunkter med x-aksen og toppunkt samt parablens symetri omkring toppunktet skal også omtales. PÅ B-niveau skal der helst fremlægges et eller flere beviser. Relevante beviser kan være bevis for toppunktet (x,Y) = (-b/2a; -d/4a)   det er et  ret nemt bevis hvor du blot skal differentiere f(x) = a x2 + b x + c og og sætte f'(x) = 0 samt  efterfølgende isolerer x. Derefter skal x-værdien indsættes i udtrykket a x2 + b x + c = 0 .

Desværre er det et ret besværligt bevis at vise at     ax2+bx+c = 0    => x = (-b+-√d)/2a     men jeg tror ikke det er strengt nødvendigt, hvis du allerede har bevist toppunktsformlen. 

    


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. maj 2011 af mathon

se


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. maj 2011 af mathon


Skriv et svar til: Spørgsmål om andengradspolynomier til eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.