Fysik

hvordan bliver 4.4(N/cm) = 0.44 (N/m)

26. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

som overskriften forstår jeg ikke hvordan. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2011 af mathon

    ...det bliver det heller ikke

             4,4 N/cm = 4,4 N/(10-2 m) = 4,4·102 N/m = 440 N/m


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2011 af TorbenA (Slettet)

Det bliver det heller ikke:

4,4 N / cm = 4,4 N / (1 m / 100) = 440 N/m = 0,44 kN/m

Det kan være, du har glemt kilo?


Svar #3
26. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

 Tabellen viser sammenhørende værdier for størrelsen af fjederkraften F og det
stykke x, som fjederen er trykket sammen.


x / cm 0,0 0,5 1,0 1,5 2,0 2,5 3,0
F / N 0,0 2,1 4,3 6,5 8,0 10,8 13,4


a) Vis ud fra tabellens data, at fjederkonstanten er 0,44 kN/m.

når jeg tegner en graf eller laver lineær regression, så får jeg hældningen lig med 4.4 (afrundet) N/cm 

så det må på en eller anden måde omskrives til kN/m 

og jeg sidder også med en løsning til opgaven, hvor de simpelthen omskriver 4.4 N/cm til 0.44 kN/m 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2011 af TorbenA (Slettet)

Se #2


Svar #5
26. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

hvordan skal jeg så løse spørgsmålet? 

den siger jo at det bliver 0.44 kN/m - jeg skal bare vise det 


Svar #6
26. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

HOV, jeg er vist blind. 

det er i #2 og #3 vist at det bliver 0.44 kN/m

tak for svarene. 


Skriv et svar til: hvordan bliver 4.4(N/cm) = 0.44 (N/m)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.