Matematik

Opgave 10

27. maj 2011 af miriammus (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har fået en opgave i en matematikaflevering, der lyder således:

Et andengradspolynomium f er bestemt ved f(x)=ax2+bx+c. Det opllyses at f har nulpunkterne -3 og 5 samt f(3)=-36. Bestem tallene a, b og c. 

For at beregne b og c, har jeg tænkt mig at benytte formlen: 

ax2+bx+c = a(x-r1)(x-r2)

og jeg er klar over, at jeg skal bruge f(3)=-36 til at udregne a, jeg er bare ikke lige helt sikker på, hvordan jeg skal beregne a ud fra dette. 

Er der nogen, som kan give et skub i den rigtige retning? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kender jo r1 = -3 og r2 = 5, så der gælder

f(x) = a·(x+3)(x-5)

Indsæt x = 3 og benyt, at f(3) = -36 til at bestemme a .


Svar #2
27. maj 2011 af miriammus (Slettet)

 Tusind tak skal du have! :D 


Skriv et svar til: Opgave 10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.