Matematik

At udlede en formel?

28. maj 2011 af chelle93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :) 

Jeg sidder med et spørgsmål til min mundtlige matematik eksamen, som jeg ikke helt kan kommer igang med. 

Spørgsmålet er: 

Du bedes udlede formlen for fordoblingskonstanten eller halveringskonstanten. 

Nogen der ved hvad udlede en formel er?

- er det bare, at skrive formlerne til de to ting?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2011 af NejTilSvampe

 at udlede en formel vil sige at du viser hvordan man "opdager" den, eller beviser den. 

du udleder den ved at løse ligningerne 

f(x0+T2) = 2*f(x0

mht. T2

og for halveringskonstanten

f(x0+T½) = ½*f(x0)

hvor f(x) = b*a^x 


Svar #2
28. maj 2011 af chelle93 (Slettet)

 MANGE TUSIND TAK 


Svar #3
28. maj 2011 af chelle93 (Slettet)

tak :) 
men jeg må indrømme, at jeg ikke ville kunne forklare det til den mundtlige eksamen :(.. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. maj 2011 af NejTilSvampe

fordoblingskonstanten er en konstant T2 der skal opfylde ligningen

f(x0+T2) = 2*f(x0)

Det er altså en konstant der opfylder at hvis man lægger det til en hvilken somhelst x-værdi vil funktionsværdien være fordoblet.


Svar #5
28. maj 2011 af chelle93 (Slettet)

 aaare :D 

mange tak!! 


Skriv et svar til: At udlede en formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.