Fysik

Hjælp!!!

29. maj 2011 af A2400 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Er der nogen, der kan fortælle mig, hvordan man kan bestemme tyngdeaccelerationen på andre planeter -fx. på månen?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2011 af jegerjon (Slettet)

 Ja, det er ret simpelt :-)

Jf. newtons gravitationlov, så er kraften som to legemer påvirker hinanden med, givet ved: F_grav = G*M*m / r^2.
Antager vi at der ikke er nogen ydre kræfter, så vil den resulterende kraft på en genstand på planeten være lig gravitationskraften. Jf. newtons 2. lov, så er den resulterende kraft lig masse gange acceleration, og heraf får vi:

m*a = G*M*m / r^2

<-> a = G*M / r^2

Tyngdeaccelerationen på en planet, afhænger altså af planetens masse og dens radius.


Skriv et svar til: Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.