Matematik

koordinatsystem

29. maj 2011 af omii1234 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 tegn i et koordinatsystem linierne 1 og m:  

1:  y= 1½x   2   m:  y= x + 1   aflæs liniernes skæringspunkt.   håber i vil hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2011 af AskTheAfghan

Du skal løse, når y = y. Btw, mangler du ikke at skrive fortegn på?


Svar #2
29. maj 2011 af omii1234 (Slettet)

 nej


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det ser da ud til, at der mangler et fortegn foran tallet 2 i ligningen for linien l . Vær i øvrigt omhyggelig med ikke at blande bogstavet l og tallet 1 sammen


Svar #4
29. maj 2011 af omii1234 (Slettet)

 nårr  der skal stå +


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Skæring mellem de to linier kræver, at

y = (3/2)x + 2 = x + 1

Løs ligningen i x til bestemmelse af skæringspunktets x-koordinat, og indsæt så denne x-værdi i en af de to liniers ligninger til bestemmelse af skæringspunktets y-koordinat.


Svar #6
29. maj 2011 af omii1234 (Slettet)

 forstp den ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2011 af AskTheAfghan

Bare start med at løse

               y = y   ⇔   1½x + 2 = x + 1   ⇔   (3/2)x + 2 = x + 1


Svar #8
29. maj 2011 af omii1234 (Slettet)

 jeg ved ikke hvordan man løser den


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. maj 2011 af AskTheAfghan

                 (3/2)x + 2 = x + 1           ⇔       (1/2)x + 1 = 0          ⇔         (1/2)x = -1      ⇔      x = -2

.... sæt så den kendte x-værdi ind en af de to ligninger for at finde y-værdi - der finder du skæringspunktet.


Svar #10
29. maj 2011 af omii1234 (Slettet)

 er (3/2) en brøk


Svar #11
29. maj 2011 af omii1234 (Slettet)

 vil du ikke skrive de til mig


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. maj 2011 af AskTheAfghan

... Ja det er en brøk, hvad ellers?



Brugbart svar (0)

Svar #13
29. maj 2011 af mette48 (Slettet)

tegn i et koordinatsystem linierne 1 og m:
1: y= 1½x+ 2

m: y= x + 1

find tre punkter på linien ved at sætte x=0  x=2 og x=4 i funktionen og beregne de tilsvarende y-værdier. Indsæt derefter de tre punkter i et koordinatsystem. Tegn linien l gennem de tre punkter. Hvis punkterne ikke ligger på samme linie, har du lavet en fejl.

Lav linien m på samme måde


Svar #14
29. maj 2011 af omii1234 (Slettet)

 forstår den ikke skriv lige de begge liniger 


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du har jo allerede fået besvaret og løst hele opgaven. Gå tilbage og læs svarene igen, specielt #5, #7 og #9. Prøv selv atr skrive ligningerne ned på et stykke papir og løs så ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. maj 2011 af mette48 (Slettet)

Hvor meget har du egentlig tænkt dig selv at lave før du spørger igen?

Hvilket af svarene agter du at arbejde videre med, for du har ikke brug for flere svar, men måske en uddybning af et af de allerede givne svar. Hvilket?


Svar #17
30. maj 2011 af omii1234 (Slettet)

 kan i ikke lave den anden linigen til mig den er : y = x + 1


Brugbart svar (0)

Svar #18
30. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Hvad mener du med at lave den anden ligning?? Der er tale om at løse et system af de to ligninger, da man skal finde skæringspunktet mellem de to linier repræsenteret ved de to ligninger.


Svar #19
30. maj 2011 af omii1234 (Slettet)

 ja der er en der kun har løst den ene lining og ikke den anden

vil du ikke lave den


Brugbart svar (0)

Svar #20
30. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#19

Gå tilbage og genlæs svarene i denne tråd. Skriv med på et stykke papir og følg instruktionerne i de enkelte svar. Opgaven er løst for dig i #9.


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.