Matematik

opg 8. HFmatB 2011

30. maj 2011 af hugo89 (Slettet)

Hej, jeg har lige en opgave jeg meget gerne vil have svar på:
 

y=0,635*x^0,822    hvor x er vægten af dyret og y er vægten af dets hjerne.
 


Man undersøger to dyr.
Det største af de to dyr vejer 25% mere end det andet.

Hvor mange procent vejer det største dyrs hjerne mere end det andet dyrs hjerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2011 af EdithFou (Slettet)

 Hej.

Jeg var også til den eksamen. Jeg fik resultatet til:

(1.25^0.822-1)100% = 20.13 %


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2011 af EdithFou (Slettet)

 Der mangler en parentes, men håber du forstår :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2011 af MissMoney (Slettet)

Hey.. 

Vægt af største dyr 25% mere end vægt af mindste dyr:

dvs. fremskrivningsfaktor for x : Fx = 1,25

Fremskrivningsfaktor for y: Fy = 1,250,822 = 1,2013

%-vis ændring for y: (1,2013 – 1) × 100% = 20,13%

Det største dyrs hjerne vejer 20% mere end det mindste dyrs hjerne
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2011 af katrin seje (Slettet)

 hvilken formel er blevet brugt her ? 


Skriv et svar til: opg 8. HFmatB 2011

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.