Matematik

EKSPONENTIEL vækst

31. maj 2011 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: B-niveau

-Hvorfor er der en fordoblingskonstant?

-Hvordan ser formlen for fordoblingskonstant ud - og hvorfor?

nogen der vil hjælpee ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2011 af peter lind

Se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/exp.html


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2011 af NejTilSvampe

 fordoblingskonstanten er en konstant der opfylder betingelsen

f(x0+T2) = 2*f(x0)  for et hvert tal x0.

I ord:

hvis man lægger fordoblingskonstanten til et hvilket som helst x, så vil funktionsværdien blive fordoblet.

Så måden du udleder formlen for fordoblingskonstanten er ved at løse ligningen ovenfor mht. T2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2011 af SAG13 (Slettet)

 jeg ved i hvert fald den siger 

T^2 = log(2)/log(a)

men du må ikke spørge mig hvorfor, jeg forstår ikke mtematik...


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2011 af mathon

  eller skrevet
                                     y2/y1 = aΔx              for a>1

                                     2 = aX2

                                     log(2) = log(a)·X2

                                     X2 = log(2) / log(a)


Skriv et svar til: EKSPONENTIEL vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.