Matematik

matematik opgave

31. maj 2011 af jeanluca (Slettet) - Niveau: C-niveau

Spørgsmål 1:

En virksomhed har en maskine. For at det kan betale sif for virksomheden, at starte maskinen, skal den mindst køre i 3 timer. Derudover kan maskinen maksimalt køre i 12 timer i træk. Pr time maskinen kører prodiceres 800 stk. Lad x være antal timer, som maskinen kører, og f(x) være antal producerede stk.

a) Bestem en regneforskrift for sammenhøngen, mellem produktionstid og antal producerede stk. i en periode?

Spørgsmål 2:

Løs ligningen:

a) 3x - 5 = 3 - x

b) 2(3-x) - 5 = 3 - (2 + x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2011 af HTXnørden (Slettet)

Prøv at komme med dine overvejelser


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2011 af Studieguruen (Slettet)

a) f(x) = 800x          3 ≤ x ≤ 12

b) Isoler x:

x = 8/4 = 2

Gang ind i parentesen og hæv parentesen på højre side:

6 - 2x - 5 = 3 - 2 - x <=> x = 0


Svar #3
31. maj 2011 af jeanluca (Slettet)

a)

3x - 5 = 3 - x

(-3) 3x - 5 = 3 - x (-3)

(+x)3x - 8 = -x (+x)

4x - 8 = x

4x - 8 (+8) = x (+8)

4x = 8x

4x (/4) = 8 (/4)

0 = 2 x?

b)

2(3 - x) -5 = 3- (2 + x)

6 - 2x - 5 = (når der er et minus foran en parantes, bliver alt inde i parantesen så til minus og uden at tallene i parantessen ændre sig?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

a) Det er helt galt.

3x - 5 = 3 - x , læx til på hver side:

3x - 5 + x = 3 -x + x , dvs

4x -5 = 3 , og læg nu 5 til på hver side

4x -5 +5 = 3 +5 , dvs

4x = 8 , divider med

4x/4 = 8/4 , dvs

x = 2

b) Man hæver en minusparentes ved at ændre fortegnet for hvert led inde i parentesen .


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

# 2

Når maskinen kører, gælder funktionen

f(x) = 800*x  og  0 ≤ x ≤ 12

Hvis du vil have de tre "stillestående" timer med i funktionen, hedder den derimod

f(x) = 800*x - 2400  og  3 ≤ x ≤ 15

;-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Mon ikke det blot skal være

f(x) = 800*x og 0 ≤ x ≤ 12 .

Jeg læser ikke de 3 timer som værende en decideret tomgangsperiode. Det er timer med fuld produktion; men det kan bare ikke betale sig for fabrikken at have maskinen gående i mindre end 3 timer, (pga. af andre udgifter, som ikke er specificeret her). Jeg tror, at oplysningen om de 3 timer er relevant for et andet spørgsmål, som ikke beskrevet her.


Skriv et svar til: matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.