Matematik

Linjens ligning

01. juni 2011 af anym (Slettet)

Når man skal finde a i y=ax+b..

Skal man så ikke bruge a=y-yo/x-xo ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Jo, det kan man godt, hvis man kender to punkter på linien (x,y) og (x0,y0).


Svar #2
01. juni 2011 af anym (Slettet)

og hvad er forskel på ?

a=y-yo/x-xo

og


a=y-y1/x-x1


Svar #3
01. juni 2011 af anym (Slettet)

og hvad er dette?

y-y0=a(x-x0)


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. juni 2011 af Jollygoodfellow (Slettet)

 Der er ingen forskel, så længe du husker at de "sidste" x-værdier og deres tilhørende y-værdier skal stå forrest i regnestykket. 

og det du har vist er bare en anden måde at skrive beregningen af "a" på. Hvis du dividerer parentesen over på venstre side, har du igen "a" isoleret, og der vil stå det samme som foroven


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Her har man kaldt (x0,y0) for (x1,y1)

#3

Det er ligningen for den rette linie med hældningskoefficienten a og som går gennem punktet (x0,y0) .

Men alt det fremgår vel også af din bog?


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. juni 2011 af AskTheAfghan

#0. Det vigtigste er at vide;    a = Δy/Δx     ... hvor Δ (delta) er forskellen imellem to punkter/værdier.

Når du ganger med Δx på begge sider af lighedstegnet, får du så a(Δx) = Δy    ligesom i #3 .


Skriv et svar til: Linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.