Studievalg og videregående studie

1.g, åhh nej :'( Hjælp..

01. juni 2011 af Christina1995 - Niveau: Universitet/Videregående

 Hej allesammen :)

Jeg er så nervøs, jeg er igang med at afslutte folkeskolen.. Jeg får gode karakter, jeg får kun 7-10 i mit årskarakter.. (Men det er bare folkeskole..)

Jeg er blevet optaget på det almen gymnasiet, MEN jeg er så ufattelig nervøs... Jeg har et arbejde, jeg ved ikke om jeg vil kunne klare det, mens jeg går på gym. 
Jeg er slet ikke forbedret, jeg føler mig "lost"... Jeg vil gerne forbedre mig lidt, men jeg har ingen hjælp at hente.. Jeg frygter mest fysik og matematik på gym. Jeg har valgt den naturvidenskabelige retning, jeg er utrolig bange for at droppe ud, eller blive smidt ud.. Jeg synes slet ikke at jeg er god til fysik og matematik, jeg føler ikke at jeg har lært noget.. Jeg føler ikke at jeg er god nok? .. Jeg frygter stressen og alle de lektiere.. åhh nej.. kan mærke det nu!! :'(
Jeg vil bare spørge jer der går i 1.g eller bare på gym. eller har gået der ? .. Hvordan er det egentlig? Hvad består matematik af? og hvad med fysik? Får man mange lektier lige med det samme? Er de ikke meget strenge når det gælder karakter? .. Kan man søge lektie hjælp et sted? ER der nogle sidder her på nettet, hvor man kan forbedre sig lidt? Hente noter ? eller andeT? (bortset fra her).. Er der andet jeg bør vide? jeg ved ik ret meget, men frygter virkelig matematik.. Har kun hørt slemme ting.. 

Kærlig hilsen Christine.

God fri dag til jer alle sammen imorgen. Jeg håber virkelig nogen vil hjælpe.. :'(

 

Brugbart svar (2)

Svar #1
01. juni 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Du skal ikke være nervøs.. Hvis du bare læser dine lektier, og laver dine opgaver så skal du nok bestå+mere. Jeg lavede ikke mange aldrig lektier og læste næsten aldrig, og jeg endte med gennemsnitlig karakter gennemsnit.

1. Vær der til timerne. Nogle lærer giver ekstra høje karakter ud fra dette baggrund.

2.Læs dine lektier og lav dine afleveringer. Hvis du ikke kan finde ud af noget, så skriv på studieportalen eller se f.eks. Mat videoer. Vi lever ikke i oldtiden mere og der er idag masser af inspiration, og hjælp at hente fra internettet.

3. Tro på dig selv mere, ingen er født geni. Syntes hellere ikke jeg lærte ret meget fra folkeskolen hvis jeg skal være ærlig. Se folkeskolen som en introduktion og det skal nok gå det hele. :)

Alle der kommer til 1.g er i samme sko som dig selv.


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Du skal være opmærksom på at man skal vænne sig til niveauet på gymnasiet i forhold til folkeskolen. Når du har valgt den naturvidenskabelige retning, vil du få ca. en 2-3 elevtimers hjemmeregning om ugen, dertil hører andre opgaver og stile i humanistiske såvel som naturvidenskabelige fag. Lærerne er ikke strengere, de er bare mere fagligt kompetente og engagerede end nogle lærere i folkeskolen. Du vil godt kunne få gode karakterer, det kræver bare hårdt arbejde og flid. Du skal være samvittighedsfuld og stræbsom. Brugbare noter til undervisningen kan hentes her på Studieportalen.

Niveauet er et stykke højere end i folkeskolen, men man går vel også i skole for at blive klogere ;-) Når først du finder dig til rette, vil du synes godt om det. Det er en fantastisk tid, du går i møde med nye venner, kærester, fester osv.. Så nyd det! Det skal nok gå!


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. juni 2011 af khemisto (Slettet)

Det er helt forståeligt at du er så nervøs. Men husk på at samtlige kommende 1.gére har det på samme måde som dig. Men angående karakter så skal du ikke være overrasket over at falde en eller to karaktere i et fag i starten. Jeg fik også kun 7 og 10 i folkeskolen, men da jeg kom på gymnasiet fik jeg kun 4 og 7 i starten, men du vænner dig hurtigt til hvordan tingende fungere og derefter vil du meget hurtigt stige i karakter, så du igen får dine 10 og 12 taller. Men nogle rigtig gode råd jeg kan give dig er:

1) Kom altid i skole. (medmindre du er syg-til tandlægen osv)

2) Lav dine lektier- selvom dine klassekammerater praler med de ikke laver lektier og stadig kan følge med. Bullshit (læs dine lektier- så er du godt på vej).

3) Aflever samtlige aflevering- det er rigtig god træning + det giver læren et godt indtryk af dig.

4) Er du i tvivl om noget så spørg! Du må ikke tænke "øhh nej de tror jeg er dum". Læreren får ikke løn for sjov.

5) Har du det svært med et fag så tag en snak med din lærer og fortæl du gerne vil forbedre dig- så vil din lærer hjælpe dig (jeg snakker med erfaring- gik fra et 4 til 12 i et fag på kun 1 år).

Forresten angående naturvidenskabelig linje. Jeg er selv naturvidenskabelig, og nej matematik er ikke så slemt som folk beskriver det. Hvis du følger med og laver dine ting og spørg din lærer når der er noget du ikke forstår skal du nok klare dig fint. Og det samme gælder fysik. p.s. du vænner dig meget hurtigt til lektierne, og jo du har tid til både fritidsarbejde, familie kærester, venner osv.

Håber du kunne bruge noget af det :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
01. juni 2011 af julleulle (Slettet)

Det er overhovedet ikke så slemt som du tror.. Tværtimod får du helt sikkert 3 fede år! :D Var selv meget bange for matematik da jeg startede, men det handler bare om at følge med fra starten af, så går det nok. Held og lykke :D


Svar #5
02. juni 2011 af Christina1995

 #1, #2, #3, og #4 - Jeg siger tusind tak, tusind tak.. I har skrevet noget utrolig nyttigt, Jeg kan kun tage det til mig og lære noget af det! .. Jeg er helt mundlam, tusind tak for jeres besvarelse.. Jeg tager alt til mig. Jeg bliver langsom positiv igen, igår var den helt galt. Jeg var grædefærdig, men har det meget bedre nu, eftersom jeg har læst jeres svar, jeres gode råd og jeres erfaring. Jeg siger tak igen! :-)

Det eneste grund til jeg frygter matematik er, at jeg virkelig ikke har lært noget i folkeskolen.. Har ærlig talt bare fået gratis karakter, er bange får jeg får dårligt karak. i gym, og at min selvtillid kommer helt ned, og jeg ikke kan kæmpe længere, MEN ... jeg må bare forsøge og forsøge, kæmpe for det, og gøre mit bedste... 

Mvh. Christina.
Ha en forsat god dag, tak :)

 

Brugbart svar (2)

Svar #6
02. juni 2011 af phoebebuffay (Slettet)

 Det vigtige er også at huske på at niveauet ikke er starter helt sindssygt højt. Du lægger ud med (i alle fag) at tage udganspunkt i det niveau man har når man kommer fra folkeskolen og bygger ovenpå det... der er ikke noget at være nervøs for.

Med hensyn til om du kan have et job: det afhænger helt af hvem du er. Du kan lægge ud med at beholde det og koordinere dit skolearbejde efter at du gerne vil have tid til det - og så kan du altid sige det op hvis det bliver for meget..


Brugbart svar (2)

Svar #7
02. juni 2011 af Anxyous (Slettet)

 Mht. lektiehjælp er der mange gymnasier, der har tilbud om dette, f.eks. lektie-caféer og lignende. Og så er der jo altid StudiePortalen. Men slå koldt vand i blodet, du skal nok klare det!


Brugbart svar (2)

Svar #8
02. juni 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Matematikken mellem folkeskolen og gymnasiet er anderledes. Det der menes er at du kommer til at arbejde meget med funktioner i gymnasiet.

Jeg kunne ikke en dyt matematik i folkeskolen, tro mig jeg var sikkert ligeså god/dårlig som dig.

Du skal have styre på basale regneregler så som at hæve en - parentes, gange ind i parenteser, forlænge brøker(altså få styr på dit algebra) osv. så skal matematikken nok gå helt fint.

Som sagt se folkeskolen som "introduktion" til tingene, og stræb fra nu af i gymnasiet. Lav dine lektier, afleveringer, være der til timer og bliv ikke "påvirket" af en taber omgangskreds eller lignende. Din førsteprioritet er du er der for at lære noget, og ikke drikke kaffe sammen med andre elever(selvom der skal være plads til det). 

Lærene er der for dig, så hvis der er noget som du ikke forstår, ja så forstår 75% af klassen det hellere ikke og du kan altid få hjælp.

Nøgleord i matematik: Algebra, algebra og algebra. Held og lykke


Brugbart svar (2)

Svar #9
02. juni 2011 af phoebebuffay (Slettet)

 Og dit gennemsnit falder ikke nødvendigvis fordi du kommer i gymnasiet.. mit er steget - fra starten af.. men det kræver at man arbejder for det.. det kommer ikke af sig selv..


Svar #10
15. august 2011 af Christina1995

 Tusind tak for alle jeres EKSTREM brugebare svar, I har fået mig til at slappe helt af. Jeg er begyndt i 1.g, og vi får allerede kastet lektier i hovedet på os, KLASK.. men jeg klarer mig heldigvis og følger godt med.. Har i evt. nogle gode råd til hvordan man kan få GODE karakter? udfra egen erfaring? ...


(Hvis en lærer ikke opdager en i klassen og ikke har set en sige så meget , så får man lavt karakter. )


Brugbart svar (2)

Svar #11
15. august 2011 af Dulugtergrimt

Du har jo netop selv svaret på dit spørgsmål. Vær aktiv (på den relevante måde)  i timerne.


Brugbart svar (3)

Svar #12
16. august 2011 af Walras

I øvrigt skal du kun i sjælden grad bruge den matematik, som du har lært i folkeskolen. Gymnasiefaget matematik har i langt højere grad fokus på matematik (beviser og teoretiske metoder til praktisk brug i andre fag) og ikke som i folkeskolen, hvor størstedelen af pensum handler om at kunne regne (plus, minus, gange og dividere). Hvis du sørger for at følge med fra starten, bør det absolut ikke være et problem at lave de opgaver, I får for. Hvis du er bange for, om du er god nok, kan jeg fortælle, at jeg hverken kunne gange eller dividere, da jeg startede i gymnasiet. Som om det ikke var nok, havde jeg mesterlige problemer med at løse ligninger og reducere. Men det er kun et problem til at starte med. Min måde at bekæmpe mit efterslæb på var ved at spørge mine klassekammerater, som jeg vidste, var dygtigere end mig (det altid lidt ærgeligt at spørge sin lærer om hjælp til det simple, når denne efterfølgende skal give en karakterer..) og lidt efter lidt, blev jeg bedre og bedre - og til sidst nok den bedste. Så det kan du også blive!

Med hensyn til at få gode karakterer så handler det om at stå frem iblandt mængden, så der bliver lagt mærke til dig. Forestil dig at være lærer. Hvert eneste år får de nye elever ind, hvoraf de lærer få studerende at kende, hvor de lærer navnene på lidt flere, men de skal give karakterer til alle. Du bliver nødt til at vise dem, hvem DU er, så de ikke blot kan dit navn, men så de rent faktisk lægger mærke til dig og ved, at du har interessante tanker at byde ind med. De elever, der ikke formår at vise sig frem, bliver blot set som den store grå masse, og det giver kun en sjælden gang en karakter over 4..

Når vi som elever ikke siger noget i timerne, så er vi jo blot en del af mængden, vi er der, men vi har ingen betydning for den lærer, der står foran tavlen og er opslugt af sit fag. Når du rækker hånden op og siger noget, viser du dig, når du delagtiggør andre i dine tanker, deler du ud af dig selv, og du tager pludselig form – du bliver et menneske. Sådan er det også i livet. Først når du begynder at tage ansvar, først når du begynder at vælge og forholde dig engageret til dig selv, vil du blive dig selv. Først da vil du virkelig adskille dig fra hele mængden, fra alle dem der er underlagt samme normer og ikke tør at gå sine egne veje.

Så det bedste råd, du kan få, er at være aktiv og deltage i de mange diskussioner som helt sikkert vil udfolde sig i klasselokalet. På den måde viser du - hver eneste gang du bidrager konstruktivt til diskussionen - ved at bringe et stykke af dig, hvem du er, og hvad du indeholder, og det er lige netop det, det handler om. I skolen såvel i livet.


Brugbart svar (1)

Svar #13
16. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 Læs 'Spillet om karaktererne'.


Skriv et svar til: 1.g, åhh nej :'( Hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.