Fysik

densitet?

02. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Jeg skal snart op i fysik. Hvad kan man snakke om hvis man trækker densitet?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Du kan først fortælle, hvad densitet er, og hvilken enhed densiteten har, ρ = m/V .

Inddrag forskellige stoffer og deres densitet. 

Evt. fortæl hvordan man kan finde densiteten af en homogen kugle, når du kender radius.

Som supplement  kan du downloade en række opgaver, som omhandler densitet her på Studieportalen.


Svar #2
02. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

tusind tak,  jeg tror jeg har styr på det undtagen  hvordan finder densiteten af en homogen kugle, når man kender radius? hvordan gør man det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du ved at rumfanget for en kugle er givet ved V = (4/3)πr^3.

Nu kan du bestemme massefylden ved 

ρ = m/V = m/((4/3)πr^3)

Det kræver således bare at du vejer kuglen og måler radius.


Svar #4
02. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Jeg takker :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Det er helt i orden :-)


Skriv et svar til: densitet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.