Matematik

Reducering ÅRSPRØVE

04. juni 2011 af zztobiaszz (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej folkens.

Jeg skal op til årsprøve i matematik nu på mandag (6. juni) og har fået min lærer til at sende mit et 'pensum' hvori der står at vi skal kunne reducere uden hjælpemidler. Jeg har virkelig ikke styr på reducering og vil derfor meget gerne have noget hjælp til, hvordan det skal gøres.

Jeg kan lige give jer et stykke, som i meget gerne må prøve at løse og skrive hvordan i har løst - det ville være en stor hjælp! :)

Isoler c i stykket: a=b/2(1+c)

i behøver ikke nødvendigvis at lave stykket, hvis i har nogle råd til hvordan man skal gribe disse reduceringsopgaver an, ville det også være til stor hjælp! 

Med venlig hilsen Tobias Andersen

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2011 af Yow! (Slettet)

reducering og isolering er ikke det samme tobias...


Svar #2
04. juni 2011 af zztobiaszz (Slettet)

Oops, - der står vi skal kunne isolere :) - stykket er rigtigt nok :)

Mig der var lidt for hurtig på tasterne :)

... Men i hvert fald, hvis der er nogle der kan ISOLERE :) - må i meget gerne komme med råd og/eller eventuelt lave stykket :) 

Med venlig hilsen Tobias Andersen

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

a = b / (2*(1+c))

Først bunden i vejret på det hele, så c kommer op i tælleren

2*(1+c) / b = 1/a .................gang med b

2*(1+c) = b/a.......................... dividér med 2

1+c = b / (2a) ....................... træk 1 fra

c = b / (2a)  - 1

That's all, folks !


Skriv et svar til: Reducering ÅRSPRØVE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.