Fysik

Fordampningsvarme

04. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Hvad er forskellen på disse to formler:

1)  E = m  * Lf

og

2)  E = m * Ls


er 1) den energi der bruges til at fordampe stoffet,    mens den anden beregner hvor meget energi der bruges til at smelte stoffet?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2011 af peter lind

Du har helt ret i dine forslag


Svar #2
04. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

hvilken formel er det her så

Ls = Q / m


hvad bruger man den formel til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2011 af peter lind

Det er den samme som 2 i #0. Her er blot frigjort energi erstattet af frigjort varmeenergi; altså en lidt mere præcis formulering.


Svar #4
04. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Beregner man så smeltevarmeenergien ud fra denne formel ?   Ls = Q / m


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2011 af peter lind

ja


Svar #6
04. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Et helt andet spørgsmål,   hvad er håndvarme?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2011 af peter lind

Det er også varmeenergi altså set fra et rent fysisk synspunkt.


Svar #8
04. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

er der en formel for at bestemme håndvarmen ,s?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. juni 2011 af peter lind

det tvivler jeg på at man gør. Det skulle da lige være i forbindelse med sygdom, hvor lægen vil kende temperaturen.


Skriv et svar til: Fordampningsvarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.