Matematik

eksponentiel regression

05. juni 2011 af qwak (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, har lidt et problem da jeg skal kunne forklare hvordan man bestemmer om der er en eksponentiel sammenhæng mellem 2 størrelser.

Man kan selvfølgelig lave regression og vurdere om det ser godt ud, men kan man, som med lineær regression, se på r2 om man kommer tæt nok på? Eller er der en anden måde?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. juni 2011 af peter lind

Ja. Det kan man godt. Hvis du har en eksponentiel formel y = b*ax vil der gælde ln(y) = ln(b)+x*ln(a). Sætter du u = ln(y) har du en lineær sammenhæng, så resultatet kan direkte overføres til lineær regression.


Svar #2
05. juni 2011 af qwak (Slettet)

ok, syntes bare at man kan komme ret langt væk fra noget der ligner en eksponentiel graf med et r2 over 0,95 ...


Skriv et svar til: eksponentiel regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.