Matematik

Mundtlig eksamen

24. maj 2005 af spiderwebby (Slettet)
Hej allesammen
Jeg ville såmænd bare gerne vide om nogle af Jer kan give mig nogle gode råd til at forberede mig bedst muligt til mat mundtlig eksamen på 1-årigt A-niveau.

Er der nogle vigtige begreber, regler og formler etc. man bør huske?

Hvad er muligvis den bedste metode til at forberede sig?

Kan ens opførelse og fremlæggelse have stor afgørelse for karaktergivningen?

Det er kun nogle af de ting jeg har spekuleret på. Så jeg håber I kan hjælpe mig lidt på vej. For jeg synes det er både uoverskueligt og temmelig svært at få et overblik.

I skal have mange tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2005 af natgizzer (Slettet)

I mundtlig matemati er det af den yderste vigtighed at have en BRED RØV...for du kommer til at sidde på den og nørde i RIGTIG lang tid!

Der er ingen short-cuts eller nemme måder at læse op på. Det er REN slavearbejde.

Du starter med at læse hele pensum igennem og lære ALLE beviser i har gennemgået udenad (og ikke kun udenad på en måde hvor du kan skrive det på tavlen, du skal også kunne forstå og redegøre for det).

Herefter (og det er LANG tid efter, for der er MEGET arbejde) så kigger du på alle de tilsyneladede "trivielle" ting, så som de forskellige grafer for kendte funktioner, forskelligt graf papir.

Gå dine noter igennem. Lav evt. eksempler på udregning af mat. opgaver i hvert af de forskellige emner I har opgivet...MEN, læg stadig mest vægt på teorien! BEVISER BEVISER BEVISER!!!

Håber at det hjalp lidt?!

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2005 af ekkire (Slettet)

Jeg er helt enig... har dog kun haft 3 dage til at Læse så jeg har ikke noget at lære det hele uden ad. og til dette har jeg fkatisk en kommentar: nogle af mine venner var oppe i matematik i mandags! en fik 11 og fortalte bagefter at hun havde kigget meget på sit papir... det gør nemlig ikke noget man kigger på sit papir, så længe de ikke står begravet i det hele tiden. det er heller ingen der forventer at du skal kunne det hele udenad.. så hvis du er i tvivl så kig, det er bedre at få det rigtigt og have kigget en ekstra gang end at du laver et bevis som ikke passer til slut (hvilket der også var en af mine venner der gjorde, hvis hun havde kigget på papiret havde hun ikke lavet den felj, og havde derfor måske fået en højere karakter...

Nu spørg du også om ens opførsel har en betydning... det eneste jeg har at sige til det, er at pas på med at virke for nervøs! Hvis du virker nervøs udstråler du at du ikke har styr på stoffet, og du har størrere risiko for at tænke uklart

håber det hjalp...

Skriv et svar til: Mundtlig eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.