Matematik

hjælp mig ;) (blækregning)

06. juni 2011 af abhbuch (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jette vil gerne finde ud af hvor meget hendes hest Amigo vejer,

men har ikke mulighed for at stille den op på en vægt.

Hun benytter derfor en regnemetode der kan angive Amigos omtrentlige vægt.

      H: hestens vægt i kilogram

      G : hestens gjordemål i cm

       Gjordemål: målet fra hestens ryg og rundt om maven

      H= 6,25 x G-625

     jette har målt amigos gjordemål til 180cm

4.1: Beregn amigos vægt ud fra regnemetoden


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Du  skal simpelthen bare sætter 180 ind på G's plads

Ligningen kommer så til at se sådan ud:

Hestens vægt = 6,25*180-625 <=>

H = 1125 - 625 <=>

H = 500

Hesten vejer altså 500 kilo
 


Svar #2
06. juni 2011 af abhbuch (Slettet)

 hvorfor har du skrevet <=>?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2011 af volcom1

 Dette er bare et symbol for(simpel forklaring) at hvis den første ligning er rigtig, så er den anden ligning også, eller hvis den anden ligning er rigtig er den første også:) Det skal du ikke tænke på 


Skriv et svar til: hjælp mig ;) (blækregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.