Fysik

gitterligningen

06. juni 2011 af olav1000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan udleder man gitterligningen?

Håber i vil hjælpe (; 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2011 af goathunter (Slettet)

 står det ikke i din bog?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2011 af goathunter (Slettet)

 Ellers se http://en.wikipedia.org/wiki/Bragg's_law

under "the bragg condition"


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2011 af trineannette (Slettet)

 sinθ=(n*λ)/d

Her gælder at:

n=orden
λ=bølgelængden
d=gitterkonstanten


Svar #4
07. juni 2011 af olav1000 (Slettet)

 betyder udledning at man skal isolere sinθ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2011 af trineannette (Slettet)

Af gitterligningen ser vi, at pletmønsteret fra en laserstråle, som sendes igennem et gitter, fremkommer ved, at hver plet tilhører højere og højere orden. Og efterhånden som pletternes orden n vokser, så vokser også deres afbøjningsvinkel φn og dermed sin(φn). Da sin(φn) 1 for alle vinkler, er det et krav, at λ < d, for at der overhovedet forekommer en plet. 


Skriv et svar til: gitterligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.