Fysik

Fysikeksamen - hjaelp!

07. juni 2011 af nuggety (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej allesammen

 Jeg sidder i den situation, at jeg skal til eksamen i fysik paa C-niveau i morgen og sidder i min 24 timers forberedelse atm. Men jeg er stoedt ind i et lille problem, jeg oensker hjaelp til - vi lavede tidligere paa aaret et forsoeg, der kunne hjaelpe os med at finde lyds hastighed; to stykker trae slaas mod hinanden, samtidigt med at en mikrofon er tilsluttet en impulsmaaler.

For at finde afstanden, bruger vi formlen: v = Δs/Δt 

Vores gennemsnitlige vaerdi for tiden er 3,5 m/s 

Straekningen er 1,5 m

Jeg indsaetter det i formlen: v = 1,5 m/3,5 m/s = 0,43 m/s 

MEN - er det rigtigt? Eller gaar "m'erne" ud med hinanden, naar jeg dividerer, saa der kun staar s tilbage? Og i saa fald, hvad skal jeg saa goere?

Jeg haaber virkeligt, der er et rart menneske, der vil hjaelpe mig :)

Tak paa forhaand!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Nej. Du har ment, at jeres gennemsnit for tiden er:

t = 3,5 ms - altså millisekunder.


Svar #2
07. juni 2011 af nuggety (Slettet)

 Haha, ja, der var vist noget, jeg havde misforstaaet :) Tak!

Men hvad goer jeg saa? Skal jeg omregne millisekunderne til sekunder - altsaa, 100*3,5 = 350 s

v = 1,5 m/350 s = 0,0042 m/s ??

Det ser underligt ud, synes jeg? Har du nogle ideer? :)


Svar #3
07. juni 2011 af nuggety (Slettet)

 Er der evt. nogle andre, der er i stand til at give svar paa mit spoergsmaal? :) Det ville vaere rigtig dejligt :)


Svar #4
07. juni 2011 af nuggety (Slettet)

 Hjaelp, det haster, jeg ved godt, det ikke er jeres problem, men jeg er sikker paa, at der er en eller anden, der vil ku' hjaelpe mig :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2011 af DrAwesome (Slettet)

1 millisekund = 1/1000 sekund = 0.001sekund

Milli betyder med andre ord tusindedel.

Men ligningen v = Δs/Δt er korrekt.


Svar #6
07. juni 2011 af nuggety (Slettet)

 Jeg har fundet loesningen og det hele, men tak for svaret!


Skriv et svar til: Fysikeksamen - hjaelp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.