Matematik

Differentialligning

07. juni 2011 af Ag2r (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har problemer med at forstå en forklaring af en bestemt type differentialligning.

Jeg har skrevet det flot op i det vedhæftede word-dokument, så det er overskueligt. Jeg ønsker en forklaring af, hvorfor vi gør, som vi gør i opgave a. (gerne på punktform for den er rimelig svær). I tilfælde af at jeg trækker den opgave til mdt. eksamen, da vil jeg jo gerne kunne sætte nogle ord på.

tak

Vedhæftet fil: Differentialligning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2011 af peter lind

Kan du ikke levere filen i doc eller pdf format. Jeg kan ikke læse den.


Svar #2
07. juni 2011 af Ag2r (Slettet)

Filen er nu vedhæftet i pdf format:

Vedhæftet fil:Differentialligning.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2011 af peter lind

Jeg går ud fra at du med opgave a mener at bevise at f(x) er en løsning.

1. funktionen sættes ind i differentialligningens venstre side.

2) der bruges differentiation af sammensat funktion f(g(x))' = f'(g(x))*g'(x) med f(y) = c*ey og g(x) = -H(x) [NB brugt den normale skrivemåde for formlen, så f(y) er ikke den funktion, du skal vise er løsning].

3. Der bruges at H(x)' = h(x)  [sådan er H(x) defineret ]

4. De 2 første led går ud mod hinanden.

5. Der benyttes at p(x) er løsning til differentialligningen


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.