Fysik

Radioaktivt henfald og henfaldskæder.

08. juni 2011 af Jens1887 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Som overskriften beskriver, så har jeg virkelig brug for hjælp til at finde ud af hvad de to ting er, samt hvad egenskaberne er ved alpha beta og gamma har, og hvad er halveringstiden for radioaktive isotoper og henfaldskæder. 

Hvis der er nogen, som kan forklare noget af det, eller gi' en henvisning til noget information om det, ville i total rede min dag,.


Svar #1
08. juni 2011 af Jens1887 (Slettet)

 Jeg har fået besvaret største delen af mine opgave, det som jeg nu sidder tilbage med, som jeg stadig har brug for hjælp til er halveringstiden for radioaktive isotoper og henfaldes-kæder er .


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2011 af BabseBritta (Slettet)

http://frividen.dk/

Jeg ved, du kan finde noget (meget) om henfald under fanen "Radioaktivitet" i venstre side. Du kan sikkert også få brug for fanen "Atomfysik".


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. juni 2011 af mathilde499 (Slettet)

En henfaldskæde er, når et radioaktivt stof henfalder igen og igen. Det gør det fx i en atomkraft-reaktor. Der bliver urankernen ramt af en neutron, som så deler urankernen i to dele. Dette bliver den ved med, så dvs. at der sker en kædereaktion.

Halveringstiden for isotoper er jo vidt forskellige. Lad os nu sige at et radioaktivt stof har en halveringstid på 1 dag. Så vil det sige at på 2. dagen er halvdelen (50%) af stoffet (radioaktiviteten) forsvundet. På trejedagen vil der så være 1/4 (25%) af stoffet tilbage osv.

Eksempler på halveringstider:

Kulstof 14 = 5730 år

Uran-238 = 4.500.000.000 år

Barium-137 = 2,6 minutter

Se evt. et af mine andre indlæg for viden om alfa, beta og gamma :)


Svar #4
09. juni 2011 af Jens1887 (Slettet)

 Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2011 af mathilde499 (Slettet)

Så lidt :) Andet du mangler svar på?


Skriv et svar til: Radioaktivt henfald og henfaldskæder.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.