Fysik

resulterende krafter

08. juni 2011 af Mamey (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har et eksamens spørgsmål som lyder:

en mand som vejer 86 kilo falder. han accelerer fra 0-200 km/h på 12 s.  hvad er den gennemsnitlige resulterende kraft på manden under den frie fald

jeg har prøvet med forskellige formler men kan bare ikk finde resultatet-

venter på jeres svar :d


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2011 af mathon

 middelaccelerationen er
                                                    amiddel = ((200/3,6) m/s) / (12 s) ≈ 4,62963 m/s2

                                                    Fresmiddel = m·amiddel = (86 kg) · (4,62963 m/s2) = 398,148 N


Svar #2
08. juni 2011 af Mamey (Slettet)

hvorfor dividere d med 3.6 og igen med 12? hvad hedder formlen ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. juni 2011 af mathon

            1 km/h = (1/3,6) m/s

            a = Δv/t


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. juni 2011 af Jerslev (Slettet)

#2: Du dividerer med 3,6 for at omregne km/h til m/s, som er SI-enheden for hastighed.


Svar #5
08. juni 2011 af Mamey (Slettet)

hvad så når den siger:

under an den del af det frie fald, falder manden med konstant hastighed i 800m. hvor stor er luft modstanden uinder denne del af det frie fald. det har jeg funder ud af , men der hvor jeg går i står er når den spørger: hvort et arbejde yder luft modstanden under det anden del af det frie fald?

kan man hjælpe mig med det?


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. juni 2011 af jegerjon (Slettet)

 A = F*delta_s = m*g*delta_s = 86kg * 9,82m/s/s * 800m


Skriv et svar til: resulterende krafter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.