Matematik

Hvordan man finder skæringspunkter mellem en parabel og en ret linje

08. juni 2011 af Bang11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har fået spørgsmålet:

"Beskriv hvordan man finder skæringspunkter mellem en parabel og en ret linje"

til min mundtlige årsprøve i matematik. 

Nogen der kan forklare mig hvordan det skal gøres?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2011 af mathon

               parabel                                                       linie
                                    y = ax2 + bx + c                                   y = ex + f

skæring
kræver bl.a.
samme 2.koordinat
                                          ax2 + bx + c = y = ex + f
hvoraf
                                          ax2 + (b-e)x + (c-f) = 0        hvoraf evt. 1.koordinater til fællespunkter beregnes
 

       

   


Svar #2
08. juni 2011 af Bang11 (Slettet)

 Hvordan kom du fra 

ax2 + bx + c = y = ex + f

Til

ax2 + (b-e)x + (c-f) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man samler alle leddene på venstre side, eller man lægger -(ex+f) til på hver side af lighedstegnet.


Svar #4
08. juni 2011 af Bang11 (Slettet)

 Lad os sige jeg står ved den mundtlige eksamen.

Hvad skal jeg så sige?

for at finde skæringspunk..... bla bla bla..... skal man

?

Sorry, men forstår sgu ikke helt det andet der :(


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Koordinaterne til et skæringspunkt skal opfylde både forskriften for parabelen og for den rette linie. Derfor skal der ved skæring gælde

y = ax2 + bx + c = ex + f ,

og derfor løser man denne ligning for at finde x-koordinaterne til skæringspunkterne. Dernæst findes y-koordinaterne til skæringspunkterne ved at indsætte skæringspunkternes x-koordinater i forskriften for enten parabelen eller den rette linie.


Svar #6
08. juni 2011 af Bang11 (Slettet)

 Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hvordan man finder skæringspunkter mellem en parabel og en ret linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.