Fysik

P = U * I

09. juni 2011 af Sinimini (Slettet) - Niveau: 9. klasse

P = U*I, hvad er det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2011 af peter lind

Effekten


Svar #2
09. juni 2011 af Sinimini (Slettet)

Okai, men hvad er U og I så? Er det volt og ampere?

Og ved du også hvad man regner med denne formel?

Eledning= P*t=UAB*l*t=R*l2*t'+


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2011 af peter lind

Du har ret i at U er spændningen og I er strømstyrken. P*t er den energi, der afleveres i ledningen i tiden t.


Svar #4
09. juni 2011 af Sinimini (Slettet)

tak, men vil du ikke lige forklare mig hvad hver eneste bogstav står for? Der står at R er modstanden i ledningen, men hvad måles det i? V, watt eller noget helt andet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2011 af Mac3 (Slettet)

Modstand måles i ohm (Ω).

Bogstaverne i P = U * I kan være svære at huske, fordi de ikke ofte bruges i folkeskolesammenhænge. Det kan være lettere at huske P = U*I ved at huske enhederne W = V * A (effekten målt i watt er lig spændingsforskellen målt i volt ganget med strømstyrken målt i ampere).

Jeg tror ikke hverken lærer eller censor vil bede dig redegøre for sætningen i #2.


Svar #6
09. juni 2011 af Sinimini (Slettet)

okai, tak;)

Kan du forklare hvad jeg regner ud med denne her formel?

Eledning= P*t=UAB*l*t=R*l2*t'


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2011 af peter lind

se #3


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juni 2011 af Mac3 (Slettet)

Den fortæller dig, som der står lige under sætningen i din bog, at jo mindre strøm der løber i en ledning, jo mindre energitab er der. Det er begrundelsen for at man transformerer spændingen op i højspændingsledninger - for at mindske energitabet.


Svar #9
09. juni 2011 af Sinimini (Slettet)

okai, men kan du ikke sætte nogen tal ind og beregne det for mig, så jeg bedre kan forstå det? Altså i stedet for bogstaverne?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. juni 2011 af Mac3 (Slettet)

Du skal i 9. klasse ikke bruge den sætning til at beregne noget. Du skal kun bruge den til at forstå, at energitabet afhænger af modstanden, strømstyrken og tiden, og da modstanden og tiden ikke ændres, er det kun strømstyrken, der skal ændres for at mindske energitabet.


Svar #11
09. juni 2011 af Sinimini (Slettet)

men forstår det ikke, da der står at der bliver sendt 400.000V i højspændingsnettet, og det er jo ikke lidt; så modsiger bogen ikke sig selv?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. juni 2011 af cathi (Slettet)

Spændingen sættes jo ned i flere trin 400 000 V - 60 000 v - 20 00 v - 230/400.

Forbrugerne modtager 230 V alt strøm skal bruge 230 V undtagen komfur og nogle vaskemaskiner, de bruger 400 V.


Brugbart svar (1)

Svar #13
09. juni 2011 af Mac3 (Slettet)

Måske forveksler du strømstyrken og spændingen. I højspændingsledninger mindsker man energitabet ved at øge spændingen. Derved mindskes strømstyrken og energitabet mindskes også.

Altså i højspændingsledninger er spændingen høj, for at strømstyrken kan være lav.


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. juni 2011 af cathi (Slettet)

Ja du har ret

Jeg beklager


Skriv et svar til: P = U * I

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.