Samfundsfag

2020 planen

10. juni 2011 af 1234512 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg skal snart op til eksamen i samfundsfag, er der ikke nogen som kan forklare miig hvad 2020-planen går ud på.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2011 af frederikkeon (Slettet)

 Planen er et forsøg på, at få Danmarks økonomi til at hænge sammen. Derfor har VKO-regeringen, De radikale og S-SF fremlagt hver deres bud på, hvordan vi i 2020 kan få 47 mia. ved bl.a at skære ned på nogle ting. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

 http://www.information.dk/artikelbillede/44043


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. juni 2011 af Walras

#2 Tal som naturligvis ikke er realistiske og hænger på meget svage forudsætninger.


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. juni 2011 af Zalam (Slettet)

Det er en plan for at få økonomien til at hænge sammen OG for at politikkerne kan beholde deres plads i folketingssalen. 

Reelt burde planen faktisk langt hen af vejen  være ret enkel - lytte til vismændene, som trods alt ved lidt om, hvad de snakker om. Men da mange af vismændenes forslag er MEGET upoppulære blandt befolkningen så tør man gå igennem med økonomernes forslag da de ikke vinder valget på den vis. 

Derfor kommer de med planer som er en omgang fis.. Hvilket vises godt af Dansk folkeparti er villige til at bytte efterlønnen for 3 toldere ved den tyske grænse. Hvordan hænger de to ting sammen? 

Hvis ikke det viser, hvor meget politikkerne fokusere på at have magten og egen status fremfor egne og befolkningens mærkesager, hvad gør så.. 
 

-
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. juni 2011 af Walras

...2020-planens sammenhæng med genetableringen af toldere ved grænsen baserer sig på det, der kaldes irrelevante alternativer. Desværre overskrider dette et af Kenneth Arrows krav for at aggregerede individpræferencer kan være et gyldigt mål for samfundets præferencer - et argument imod demokrati. Det er et levende eksempel på, at Arrows Umulighedsteorem er gældende. Social Choice Theory. :-)


Skriv et svar til: 2020 planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.