Matematik

enkeltlogaritmisk papir

11. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

jeg skal redegøre for enkeltlog papirs betydning ifbm. eksponentiel udvikling.

kan nogle hjælpe? hvorfor er det smart at anvende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2011 af LineOp (Slettet)

Man skal bruge enkelt logaritmisk papir for at få en ret linie, fordi at grafen for en eksponentiel funktion er en ret linie.


Svar #2
11. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

ja jeg ved det godt, men hvorfor er det smart? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2011 af SuneChr

Hvis vi har en mængde datapunkter og vil undersøge, om de opfylder forskriften for en eksponentialfunktion, kan vi ved at afsætte punkterne på papiret undersøge, om det tilnærmelsesvis er muligt at trække en ret linje igennem punkterne. Er det det, kan vi med god ret sige, at punkterne opfylder forskriften for en eksponentialfunktion.

Det hedder for øvrigt  exponentiel regression.


Svar #4
11. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

tak for det uen


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. juni 2011 af mathon

                    y = b·ax                                                   som ved logaritmering giver

                           log(y) = log(b) + log(ax)                          addendernes orden er ligegyldig

                    log(y) = log(a)·x + log(b)                         som når log-værdien skrives med stort bogstav giver

                    Y = A·x + B                                              hvilket er et lineært udtryk  


Skriv et svar til: enkeltlogaritmisk papir

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.