Fysik

opdrift

14. juni 2011 af eduardo87 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 En kasse med massen m står på havbunden. Kassen har længden L, bredden B og højden H. Massefylden for havvandet er ρv
sp. Normalkraften fra havbunden på kassen???

H = 1,00 m m = 6000 kg d = 1,50 m
L = 3,00 m μs = 0,12 g = 9,82 m/s2
B = 1,50 m ρv = 1030 kg/m3


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Beregn opdriften på kassen. Efterfølgende skal tyngdekraften være lig opdriften plus normalkraften.


Svar #2
14. juni 2011 af eduardo87 (Slettet)

Fopdrift= 1030*9,82*4,5=45515,7

6000*9.82=58920N

58920-45514,7=13404,3 N ----> normmalkraften fra havbunden på kassen

Ser det her ik meget rigtigt ud? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2011 af Jerslev (Slettet)

#2: Husk enhederne. ellers kan jeg ikke lige finde hoved og hale i det.


Svar #4
14. juni 2011 af eduardo87 (Slettet)

 F opdrift = væskens densitet * tyngdekraft* volumen på det nedsænkede legeme(kassen)

F opdrift = 1030 kg/m3 * 9,82 m/s2 * 4,5 m3 = 45515,7 N


6000 kg * 9.82 m/s2 = 58920 N

58920 N - 45514,7 N = 13404,3 N -----> normlakraft fra havbunden på kassen


Skriv et svar til: opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.