Matematik

hjælp til bevise : f(x) =1/X ????? eksamensspørgsmål

14. juni 2011 af yusuf1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 differentiation af F(X) = 1/X 

jeg ved godt at man skal bruge tretrinsreglen her : 

 1) første trin

 delta F =   f (x0 + h ) - f(xo)

1 /  X0 + h  - 1 / x0  =                  x0 - ( x0 + h )                               h

                                                        -----------------            =    -   ------------------------       

                                                         x ( x0 + h )                               x0 (x0  + h )

hvordan er han kommet frem til det resultat ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ved at benytte en grundlæggende regel for addition af to brøker: man adderer to brøker ved at forlænge dem til deres fællesnævner, hvorved de forlængede tællere så kan adderes.

Det er lidt mere overskueligt, hvis du benytter parenteser:

1/(x0+h) - 1/x0 = (x0 - (x0+h)) / ((x0+h)·x0) = -h / ((x0+h)·x0) ,

der så kan divideres med h til beregning af differenskvotienten.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. juni 2011 af AMelev

Se evt. dette.


Skriv et svar til: hjælp til bevise : f(x) =1/X ????? eksamensspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.