Fysik

Varmekapacitet, brændværdi og nyttevirkning

15. juni 2011 af Simzze (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)
Jeg skal til eksamen i morgen og har læst de samme sider igen og igen.
Jeg er bare gået lidt død i det.

Varmekapacitet og specifik varmekapacitet, hvad er forskellen? Synes ikke jeg kan finde det i min bog..

Brændværdi - jeg har formlen og den generale betegnelse, men hvad skal jeg mere sige om det?

Frigivet energi: E=B*m
Som en enhed for hvor meget kemisk energi et stof indeholder, bruger man størrelsen brændværdi. Brændværdien af et stof er den energimængde der frigives ved forbrænding af et kg af stoffet.

Nogle ideer til hvilke bilag jeg kunne få udleveret der inde`?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

 Den specifikke varmekapacitet c, er den energi der skal tilføjes stoffet for at opvarme 1g 1grad.

Systemets varmekapacitet C=m*c.


Svar #2
15. juni 2011 af Simzze (Slettet)

Er det ikke opvarme 1 kg til 1 grad?
Hvad vil systemets sige?

Hvad er det jeg skal fortælle om varmekapacitet til eksamen?
Der står kun varmekapacitet, skal jeg så også komme ind på varmefylde, specifik varmekapacitet osv?

c = specifik varmekapacitet
C = ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

 C er som jeg har skrevet systemets masse (den samlede masse) ganget med den specifikke varmekapacitet. 

Jo c kan beskrives som kilojoule pr. kelvin pr. kilogram (j/(K*kg)).

Jeg ville til eksamen komme ind på alle de ovennævnte størrelser.


Svar #4
15. juni 2011 af Simzze (Slettet)

I min bog står der at varmefylde (specifik varmekapacitet) er de to ting så det samme??
Er den spcifikke varmekapacitet noget man skal vide hvordan udregnes, eller er det bare noget jeg kan slå op i databogen? 

C = Varmekapacitet
udregnes: C = m * c

Hvad skal jeg bruge varmekapaciteten til? I formlerne er det kun c jeg skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

c kan slås op i databogen og er specifik for de forskellige stoffer.

For et fysisk system hvori der ikke sker nogen tilstandsændring, gælder følgende sammenhæng mellem den tilførte varmemængde Q og systemets temperaturtilvækst T2-T1 : Q=C*(T2-T1).

Dette er et eksepel for hvad C kan bruges til.


Svar #6
15. juni 2011 af Simzze (Slettet)

Men er varmefylde og specifik varmekapacitet det samme?
 

Den secifikke vamrekapacitet den bruges for at kunne udregne den modtagende varmeenergi?

Jeg kan virkelig ikke se hvad jeg skal sige med den varmekapacitet til eksamen /: ??


Svar #7
15. juni 2011 af Simzze (Slettet)

Altså bruger vi den specifikke varme kapacitet til at finde varmekapaciteten i formlen: DE = m * c * DT


Skriv et svar til: Varmekapacitet, brændværdi og nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.