Matematik

cosinus, sinus og tangens til en vinkel i vilkårlig trekant

15. juni 2011 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej med jer. Jeg ved godt hvordan man behandler cosinus til en vinkel i en vilkårlig trekant

Vilkårlig trekant:

cosA =   b^2+c^2-a^2 /  2 * bc

cos B =  a^2+c^2-b^2 / 2 * ac

cos C =  a^2+b^2-c^2 / 2* ab

men hvordan er det med cosinus og sinus? tak for hjælpen på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2011 af WHiP (Slettet)

Kan du ikke precisere lidt hvad det er du vil vide?


Svar #2
15. juni 2011 af Jensen11 (Slettet)

altså hvordan man finder vinkler i en vilkårlig trekant ved hjælp af sinus og tangens. Jeg ved jo godt hvordan man gør det ved hjælp af cosinus, som jeg har skrevet ovenover, men ved ikk med de andre to


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2011 af WHiP (Slettet)

I en vilkårlig trekant gælder:

a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)

En lille ting kalder sinusrelationen.

I en retvinklet trekant:

Sin(A)= a/c

Cos(A)=b/c

Tan(A)=a/b


Var der andet?


Skriv et svar til: cosinus, sinus og tangens til en vinkel i vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.