Matematik

andengradspolynomiets graf

15. juni 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal i et af mine eksamenspørgsmål gøre rede for andengradspolynomiets graf, jeg er her i tvivl om, der hører et bevis til det her spørgsmål.
Det jeg har tænkt mig det var at forklare a,b,c og d's betydning for grafen for et andengradspolynomie. Jeg ved at man kan "bevise" at grafen altid vil skære i 0,c ved at indsætte  f(0) , altså 0 på x's plads.. men ja, hvad med a , b og d ?

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juni 2011 af peter lind

a fortæller noget om hvor bred parablen er. Se ellers på formlen for toppunktet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. juni 2011 af fiffinut (Slettet)

 Hvis a > 0 vender parablens grene opdad og omvendt ve a > 0

b fortæller hvor på x - værdien parablen ligger.

c er skæringen med y aksen

d er diskriminanten og bruges til at finde nulpunkter.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Idet f'(x) = 2ax + b , er b = f'(0) , dvs. b angiver hældningskoefficienten for parabelens tangent i skæringspunktet (0,c) med y-aksen.

Et andet punkt, der er værd at nævne, er måske toppunktets beliggenhed: T = (-b/(2a) ; -d/(4a))


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. juni 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:Andengradsfunktioner.doc

Brugbart svar (1)

Svar #5
15. juni 2011 af mathon


Svar #6
15. juni 2011 af studerende20 (Slettet)

Tak for jeres svar! Hm toppunktet, hvad kan jeg sige om det angående andengradsligninger?Jeg ved godt, hvordan man udregner det, men jeg ved ikke om i mener, at jeg skal bevise det?


Skriv et svar til: andengradspolynomiets graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.