Matematik

Andengradspolynomium - b

10. juni 2011 af emilieegeberg (Slettet)

Hej,

Jeg sidder og skal til eksamen nu her, og er selvfølgelig gået igang med til tilsvarende spørgsmål, og er nu igang med et som overskriften hentyder til, om andengrads polynomier...

men jeg er blevet i tvivl om hvad b'et står for, og i så fald hvad man kalder det? :/

Jeg ved at: 

 b: skrå forskydninger, styrer om parablen går til højre eller venstre på x-aksen. - men hvordan bestemmes det om b'et går til højre eller venstre, er det den numeriske værdi (høj/lav) eller er det fortegnet(+/-) og har det et officielt navn? :) 

På forhånd tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

differentier f(x)=ax2+bx+c

f ' ( x)=2ax+b

f '(0) = b 

af ovenstående ser du at b er differentialkvotienten - bestemmer forskydningen af grafen. 


Svar #2
10. juni 2011 af emilieegeberg (Slettet)

 det var nu mere noget hen ad: 

- b: skrå forskydninger, styrer om parablen går til højre eller venstre på x-aksen

.
- Har a og b samme fortegn, ligger toppunktet til venstre for y-aksen.
- Har a og b forskellige fortegn, ligger toppunktet til højre for y-aksen.
- Er b=0 ligger toppunktet på y-aksen.

men også om b har et officielt "navn"? såsom skråningsværdi? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2011 af Duffy

men også om b har et officielt "navn"? såsom skråningsværdi?

b er koefficienten til førstegradsleddet


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

b er ikke alene om at placere parablen i koordinatsystemet, men b er parablens hældning i skæringspunktet med y-aksen ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:Andengradsfunktioner.doc

Brugbart svar (1)

Svar #6
11. juni 2011 af mathon

...hvoraf
    det bør fremgå
                                      • at fortegnet for a har betydning for parablens grenretning

                                      • at |a| har betydning for parablens form

                                      • at for b = 0 er parablen y = ax2 + c parablen y = ax2 forskudt langs y-aksen

                                      • at for b ≠ 0 er a,b og c alle af betydning for parablens beliggenhed, hvorfor det
                                        er uden mening at tale om, at b har en separat betydning for parablens "skrå
                                        beliggenhed"

                                      • at f '(x) = 2ax + b ikke har noget med forskydning at gøre, men alene er
                                         hældningskoefficient for tangenten i punktet

                                      • at parablen
                                                              f(x) = ax2 + bx + c
                                        er parablen
                                                              f(x) = ax2

                                        parallelforskudt med parallelforskydningsvektor [-b/(2a);-d/(4a)] og symmetriakse
                                       
                                        x = -b/(2a)
                                 
 


 


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. juni 2011 af mathon

i oversigt
    se
 


Skriv et svar til: Andengradspolynomium - b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.