Fysik

FISSION

16. juni 2011 af trineol (Slettet)

Jeg fatter ikke det her :

235               236          26           141                                              36

92  U   ---->  92  U ----> 36  Kr  +  56 Ba + energi + 3 neutroner    56 = 92

Please jeg har brug for hjælp med at forstå det!"


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2011 af Glansbillede (Slettet)

Da nukleontallet altid er bevaret i en kerneproces, følger det heraf, at den samlede masse bliver mindre. Der vil altid være mindre masseenergi i sluttilstanden, og dette tab i masseenergi bliver omdannet til kinetisk energi af slutprodukterne.

I en fission spaltes en tung kerne til to eller flere lettere kerner. Bindingsenergien pr. nukleon bliver større, så den samlede masse i sluttilstanden er mindre end i begyndelsestilstanden, dette tab i masseenergi bliver omdannet til kinetisk energi af slutprodukterne: 

235            236            26         141

92 U ----> 92 U ----> 36 Kr + 56 Ba + energi + 3 neutroner
Da den samlede masse i sluttilstanden er mindre end i starttilstanden passer det godt med 56 = 92. Tabet i masse energien bliver altså omdannet til kinetisk energi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2011 af kieslich (Slettet)

ladning er bevaret:  92  =   36 + 56 + 3*0

neukleontallet er bevaret:  235 + 1 = 236 = 92 + 141 + 3*1

energien = m(

)*c2 - m(
)*c2

Det blev ikke pænt, men meningen er at den energi du får ud er lig med massetabet gange c i anden (einsteins ligning), hvor massetabet er massen før - massen efter. masserne kan du slå op i en tabel.


Skriv et svar til: FISSION

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.