Matematik

Differentialkvotienten

17. juni 2011 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej .. Jeg har prøvet at lave en af mine eksamensspørgsmål, men har svært ved at forstår hvordan det kan give 1 ? .. Jeg kender resultatet fra min lærebog, da den er bevist derinde, men der står ikke noget tekst til...

Opgaven lyder sådan, jeg skal finde differentialkvotienten af f ' (x)=1, ved hjælp tretrinsreglen.

a= DentaY/Dentax  = f(x0+h)-f(x0) =  (x0+h-x-x0 )/ h , dette forstår jeg godt .. Går x0'erne ikke ud med hinanden ? også har vi

h/x0= 1 , tilbage ?

Men forstår ikke hvordan h/x0 kan give 1 ? nogen som vil være søde og forklar mig det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2011 af peter lind

Du roder en hel del med din beskrivelse; så jeg er ikke sikker på hvad du mener. Jeg gætter på at du skal bruge tretrinsreglen til at bevise at f'(x) = 1, hvis f(x) = x. Differenskvotienten bliver (f(x0+h)-f(x))/h = ((x0+h)-x0)/h = (x0+h-x0)/h = h/h = 1 -> 1 for h -> 0

Hvorfra får du x0 i nævneren til sidst?


Svar #2
18. juni 2011 af N007 (Slettet)

 Jaa det nemlig det jeg mente.. Mange Tak for hjælpen :) , Nu forstår jeg hvad jeg gjorde forkert! :))


Skriv et svar til: Differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.