Matematik

Differentiation af brøk

18. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Jeg har tidligere oprettet et emne om følgende, så jeg prøver igen:

Jeg skal bevise følgende 1/x

Jeg ved, at jeg skal bruge tretrinsreglen:

1. Trin

Δf = f(x0 + h) - f(x0) = 1/(x0 + h) - 1/x0

Er der nogen, der kan hjælpe mig videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2011 af NejTilSvampe

 Find fælles nævner:


Svar #2
18. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Fællesnævneren er følgende: x0*(x0+h), men så ved jeg ikke hvad jeg skal


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2011 af NejTilSvampe

 Se om ikke du kan reducere tælleren i #1 - lidt.


Svar #4
18. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Ja, men forstår ikke hvordan du kommer frem til tælleren


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. juni 2011 af SuneChr

Gør dette:  Δ f(h) / h  =  (1 / h)·( 1 / ( x0 + h ) - 1 / x0 )   =  - 1 / ( x0·( x0 + h ))

og lad   h  → 0


Svar #6
18. juni 2011 af edcedc (Slettet)

#3
 

 Se om ikke du kan reducere tælleren i #1 - lidt.

Jeg kan ikke komme videre herfra, se vedhæftet fil

Vedhæftet fil:svampe.docx

Svar #7
18. juni 2011 af edcedc (Slettet)

så skal jeg vel fjerne -h fra tælleren og det skal vel erstattes af -1 og så gange brøken med h? hm....


Svar #8
18. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Er der en, der vil tjekke om det er korrekt?

Vedhæftet fil:Færdig.docx

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. juni 2011 af NejTilSvampe

 #6 - ja det er korrekt. Det er så din funktionstilvækst. Nu siger tretrinsreglen at du skal finde differenskvotienten. Dvs. du skal dele det udtryk du har fundet frem til med h. 

Brug så reglen for når man deler en brøk med et tal.


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. juni 2011 af NejTilSvampe

 #8 - det ser korrekt ud ja.


Svar #11
18. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Jeg har endnu et spørgsmål. Til eksamen skal jeg komme ind på følgende:

Anvendelse af differentialregning på funktioners monotoniforhold.

Hvad kunne jeg evt. inddrage?


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. juni 2011 af NejTilSvampe

 optimering


Svar #13
18. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Hvordan det?

Jeg har tænkt mig at komme ind på følgende:

http://www.youtube.com/watch?v=lEsEVkZpELI


Skriv et svar til: Differentiation af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.