Matematik

Hjælp til sandsynlighed..

18. juni 2011 af 215 (Slettet)

 Nogen der kunne hjælpe mig med definere hvad binomialfordeling er, og om forsøg som jeg har skrevet ned er binomialfordelinger, og om andre spg. omhandlene statestik


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2011 af peter lind

Se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/sandsyn.html#binomial


Svar #2
18. juni 2011 af 215 (Slettet)

 Nogen som lige kunne forklarer mig hvordan hypotese kan forskastes udfra dette eksempel

Eks. (hypotesetest)
Ho : 20% går ind for flere motorveje i Danmark.
Stikprøve: 700 tilfældige spørges

Signifikansniveau: 10%
- Dvs. at man ved godkendelse af nul hypotesen er 90% sikker på, at man har konkluderet korrekt.

Resultat af undersøgelse: 162 går ind for flere motorveje.
P(x=162) ≈2,25%

Altså hvis de 20% er rigtig, så ville vi kun i 2,25% af tilfældene opnå 162(eller flere motorvejstilhængere i en stikprøve på700 personer.
Konklusion:162 er altså et meget højt tal, så der er al mulig grund til at tro at de 20% i virkeligheden er noget højere.
Hypotesen forkastes!

Kritiske mængde®:
K1={0,1,2,3, ……122}
K2={158…., 699, 700}

P(x ≥ 122) = 4,73%

P(x ≥ 159) = 4,18%

P(x ≤ 158) = 5,07%

Signifikansniveau.. er det bare noget man sætter den til at være..
og hvordan får man de 2,25..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2011 af peter lind

Du har misforstået signifikants begrebet. Med et signifikantsniveau på 10% gælder der ved en forkastelse at der højst 10% sandsynlighed for at det var forkert at forkaste hypotesen. Hvis du ikke forkaster, ved du ikke ud fra dette noget som helst om sandsynligheden for, at du har gjort en fejl.

Jeg har ikke i sinde at slå sandsynlighederne op; men dem du angiver er i modstrid med hinanden idet P( X ≥ 159) + P(X≤159)=1. Alle sandsynligheder ser faktisk ret usandsynlige ud.

Du skal finde i så i er så lille som mulig og så P(X > i) < 5%. samt j så j er så stor som mulig og P(X <j) < 5%. Hvis 162 >i eller 162 < j vil hypotesen blive forkastet.

Jeg aner ikke hvorfra du har at P(X = 162) ≈ 2,25% stammer fra; men det er da enkelt at slå det op.


Svar #4
18. juni 2011 af 215 (Slettet)

Ok.. så er det ik bare mig som synes det virkede forkert..
altså man skal tage 20% af du 700, og beregne P(x = 20% af 700) for k(700, 20% af 700) ik ?

Kritiske mængde hvad angiver de, og hvilken betydning har de ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2011 af peter lind

Den kritiske mængde er de udfald, hvor du vil forkaste hypotesen. Det er den, der findes i det næst sidste afsnit i #3

Du skal have fat i binomialfordelingen med p = 0,20 og n = 700. Du skal så finde i og j som angivet i #3.. Du kan også slå op P(X ≤ 162) og P(X ≥ 162) op. Hvis en af dem bliver mindre end 5% skal du forkaste hypotesen.


Skriv et svar til: Hjælp til sandsynlighed..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.