Fysik

Bremselængde

18. juni 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hey..

Hvad er vigtigt at fortælle om bremselængde og hvilke formler SKAL man komme ind på hvis man der til mundtlig prøve?

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2011 af mathon

                         2·(-|a|)·sbrems = v2 - vo2 = -vo2

                         sbrems = vo2 / (2|a|)


Svar #2
18. juni 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 #1: Af hvilken funktion har man afledt  2·(-|a|)·sbrems = v2 - vo2 = -vo2

Og kan man godt sætte accelerationen til nul under en bremsning?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. juni 2011 af mathon

             ...under nedbremsning = deceleration er accelerationen negativ              (ikke 0)

             ...sluthastigheden v = 0


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. juni 2011 af mathon

med konstant acceleration

                     har du
                                               a = (v-vo)/t


                               1)            a·t = (v-vo)

                             

                     og
                                              Δs = (1/2)·a·t2 + vo·t  =  (1/2)t·(at + 2vo)        som ved brug af 1) giver

                                              2·a·Δs = at·(at + 2vo)              

                                              2·a·Δs = (v-vo)·(v-vo + 2vo) = (v-vo)·(v+vo)
                                          
                                             2·a·Δs = v2 - vo2
 


Svar #5
19. juni 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 #3: Hvilke værdier kunne man give de forskellige bogstaver for at illustrere et eksempel med ligningen uden at disse tal afviger fra virkeligheden ? Kunne man sige at v vari starten 0 m/s til slut 20 m/s hvad kunne accelerationen være? -10 m/s?

Hvad er grunden til at accelerationen er negativ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. juni 2011 af mathon

   at accelerationen er rettet modsat bevægelsesretningen, som sædvanligvis defineres som den positive retning


Svar #7
19. juni 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 #6: Hvis jeg gerne vil lave et regne-eksempel med formlen #1 er det så ligegyldigt hvilke tal jeg vælger til hastigheden og accelerationen? 


Svar #8
21. juni 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 #4: 

Δs = (1/2)·a·t2 + vo·t = (1/2)t·(at + 2vo), Hvordan har  du fået 2V0 ?

2·a·Δs = at·(at + 2vo)

2·a·Δs = (v-vo)·(v-vo + 2vo)

2·a·Δs = (v-vo)·(v+vo) , Hvordan forsvandt 2V0


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. juni 2011 af mathon

                               v - vo + 2vo  =  v + vo


Svar #10
21. juni 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Hvordan kan du få nederstående til at se sådan ud? fx, hvordan får du 2V0

Δs = (1/2)·a·t2 + vo·t = (1/2)t·(at + 2vo), er det sådan at hvis man ganger 1/2*t med a*t og 2V0 at man får dette, 2·a·Δs = at·(at + 2vo)

Håber ikke jeg er til besvær men det er vigtigt at jeg får styr på det i dag..


Brugbart svar (1)

Svar #11
21. juni 2011 af mathon

        (1/2)·a·t2 + vo·t  = (1/2)·a·t·t + (1/2)·2·vo·t            de fælles faktorer sættens uden for en parentes

                                        (1/2)·t • (at +2vo)


Svar #12
21. juni 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hvordan får du 2a som du så flytter på den anden side?

2·a·Δs = at·(at + 2vo)


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. juni 2011 af mathon

                    ...multiplicerer med 2a på begge sider


Skriv et svar til: Bremselængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.