Matematik
1443
23. august 2003 af
SP anonym (Slettet)
Opvarmningsbehovet for en villa øges med 10% når vindhastigheden stiger med 1m/s. Et vinterdøgn, hvor temperaturen var -2 ved vindstille, krævedes 175kWh til at opvarme villaen med elektricitet.
Hvad er forskriften?
Har selv fået den til:
f(x)= 175*1,1^x
men er ik klar over om det er rigtigt.
Hvad er forskriften?
Har selv fået den til:
f(x)= 175*1,1^x
men er ik klar over om det er rigtigt.
Svar #2
24. august 2003 af Garfield (Slettet)
1443.
opg a.
Kn= K(1+r)^n
så kan du finde ud af hvor mange kWh du bruger.
n = vindhastighed
opg b.
175 * 1,10^n = 200kWt
der kan du regne n ud vha. log eller ln.
opg c.
1.) 175(1,10)^5 = 281,84 pr. dag v. 5 m/sek
det kan du *7 så har du hele forburget på en uge.
2.)175(1,10)^2,5 = 222,09 pr. dag v. 2,5 m/sek
*7
så tager du facit 1.) - minus facit 2.) og så ved du hvor meget besparelsen er.
PS. P er det dig din hund???
opg a.
Kn= K(1+r)^n
så kan du finde ud af hvor mange kWh du bruger.
n = vindhastighed
opg b.
175 * 1,10^n = 200kWt
der kan du regne n ud vha. log eller ln.
opg c.
1.) 175(1,10)^5 = 281,84 pr. dag v. 5 m/sek
det kan du *7 så har du hele forburget på en uge.
2.)175(1,10)^2,5 = 222,09 pr. dag v. 2,5 m/sek
*7
så tager du facit 1.) - minus facit 2.) og så ved du hvor meget besparelsen er.
PS. P er det dig din hund???
Skriv et svar til: 1443
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
